reklame for smiaa
Menu
FOTO / ILLUSTRASJON: E. Solberg / Getty Images

– Koronatiltak i lang tid fremover

Ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn, sier på en pressekonferanse i ettermiddag at vi må belage oss på koronatiltak i lang tid fremover.

Av Egil M Solberg | 06.04.2020 14:34:15

Koronakrise: Kommunen ser på det som urealistisk å åpne skoler og barnehager som normalt igjen etter påske. Administrasjonen gjør heller ikke regning med ar regjeringen vil legge opp til det, med det første.

– Antallet smittetilfeller flater ut og kan gå nedover, men det er altfor tidlig å slippe opp på tiltakene nå. Det sier kommunelege Jostein Helgeland.

– Jeg vil sammenligne koronakrisen med en skogbrann. Selv om ilden er slokket, ulmer det fortsatt kraftig i torva og brannen kan blusse opp igjen om vi ikke er forsiktige, sier kommunelegen via videolink under pressekonferansen på Rådhuset i Haugesund.

Jobber for krisetiltak

Ordføreren opplyste også at kommunene nå jobber sammen for å bidra til at krisepakkene kommer på plass for næringslivet.

– Vi har løpende videomøter både oss ordførere og  i Haugaland vekst kunne ordføreren opplyse.

Han nevnte særskilt den krevende situasjonen Haugesund lufthavn nå er inne i.

– Jeg anmoder også om at andre næringsdrivende tar kontakt, dersom krisepakkene ikke fanger opp deres utfordringer, sier Mohn.

Håper på en avklaring i løpet av uken

Lufthavnsjef Tore Lillenes sier til Radio Haugaland tidligere i dag, at han håper de får en krisepakke for sin virksomhet på plass allerede i løpet av uken.

– Det er nesten ingen trafikk her. Vi har to fly per dag og nesten ingen reisende. Du trenger ikke være økonom for å forstå at dette ikke går så lenge, sier Lillenes oppgitt.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: