Menu
Deler av øyeavdelingen ved Ullevål sykehus er stengt som følge av at flere ansatte er smittet av koronaviruset. Det er poliklinikken på øyeavdelingen som lørdag er blitt stengt. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Koronatesting av pasienter og ansatte på Ullevål fortsetter

Flere titall pasienter og ansatte ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus har testet negativt på koronavirus. Sykehuset fortsetter å spore opp pasienter.

Av NTB | 02.03.2020 14:16:39

Medisin og helse: Mandag kunngjorde sykehuset at 23 ansatte og 16 pasienter som har blitt testet for koronavirus, ikke har fått påvist smitte.

Det er fremdeles flere som blir testet, men det konkrete antallet er ikke kjent, opplyser sykehuset.

Gjennom helgen har sykehuset, i samarbeid med Folkehelseinstituttet, sporet opp alle pasientene som var innom den berørte seksjonen på øyeavdelingen i løpet av forrige uke.

– Vi har nådd alle de 186 pasientene som var innom den seksjonen. Arbeidet pågår med å få kontaktet ytterligere pasienter som var innom øyeavdelingen, sier pressevakt Hedda Holth ved OUS til NTB.

– Det er øyeavdelingen som er utfordrende nå, sier Holth.

Lørdag ble avdelingens poliklinikk stengt, og denne uken er øyeavdelingen nede i 50–60 prosent av normal drift.

– Avdelingen utfører øyeblikkelig hjelp og prosedyrer som er nødt til å gjennomføres. De mest akutte tilfellene får hjelp, sier Holth.

Behandling av mindre alvorlige tilfeller har blitt utsatt, og de som skulle inn til time de nærmeste dagene, har fått beskjed om utsettelsen.

Fredag ble det kjent at en ansatt ved sykehusets øyeavdeling hadde fått påvist koronasmitte. Den ansatte hadde nylig vært på ferie i Nord-Italia. Vedkommende spurte sykehuset om det var nødvendig med en koronatest etter å ha kjent milde symptomer, men fikk nei.

Etter dette har fire andre ansatte ved avdelingen også fått påvist smitte.

Til nå er det 19 bekreftede tilfeller av koronasmitte i Norge.

Totalt er mellom 150 og 160 ansatte ved Ullevål sykehus blitt satt i hjemmekarantene, 90 av dem fra øyeavdelingen.

I alt er fem ansatte ved Oslo universitetssykehus (OUS) nå smittet av koronaviruset.

(©NTB)

Flere nyheter: