reklame for smiaa
Menu
Baseballstadion i Yokohama skal brukes til å teste smittevern med tusenvis på tribunene. Bildet er tatt 2004. Foto: Chiaki Tsukumo / AP / NTB

Koronatest før OL i Japan: Skal slippe inn 27.000 på baseballkamp

Japan regjering vil la tre baseballkamper bli spilt foran et nesten fullsatt stadion som et forsøk på om det er trygt å fylle arenaene i OL.

Av NTB | 15.10.2020 15:38:11

Sport: Under de tre baseballkampene skal arenaen fylles opp med 80 prosent av tilskuerkapasiteten. Alle de tre kampene, som spilles i månedsskiftet oktober/november, skal foregå på baseballstadion i Yokohama, som har plass til 34.000 mennesker.

For øyeblikket er det kun tillatt å fylle opp japanske idrettsarenaer med 50 prosent, men japanske myndigheter ser nå på mulighetene for å lempe på restriksjonene.

Japans finansminister Yasutoshi Nishimura, som leder arbeidet med å forebygge smitte, beskriver baseballkampene som et eksperiment. Under de tre kampene skal det undersøkes hvordan innslipp og utslipp av publikum fungerer, samt hvor mange som tar i bruk ansiktsmaske, forklarer han.

Yokohama-arenaen skal være hovedarena for baseball og softball i OL neste sommer. Dette er hjemmebanen til baseballaget Dena Bay Stars.

(©NTB)

Flere nyheter: