Menu
En helsearbeider ved Rigshospitalet i København utfører en koronavirustest. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix via AP / NTB scanpix

Koronasyke har testet negativt i Danmark

Pasienter i Danmark som har testet negativt for koronaviruset, har senere vist seg å bære på smitten. Det har ført til at flere sykehusansatte er blitt smittet.

Av NTB | 03.04.2020 10:48:03

Medisin og helse: Jyllands-Posten melder at flere ansatte på nyremedisinsk avdeling ved sykehuset i Holstebro er blitt smittet av en pasient som testet negativt for viruset, men som likevel var smittet.

– Det er ingen tvil om at vi har store utfordringer med disse falske negative testene, sier ledende overlege Nikolai Hoffmann-Petersen ved sykehusregion Vest til avisen.

Nå skjerper regionen rutinene i forbindelse med prøvetaking. Hvis man mistenker at en pasient er smittet, skal vedkommende likevel isoleres fram til det er tatt nye tester.

Også på sykehuset i Hvidovre ved København har man oppdaget problemer med resultatene. Ifølge en overlege ved sykehuset er rundt 15 prosent av testene misvisende. Der har man begynt å ta tester av lungene i håp om et bedre resultat.

Danske folkehelsemyndigheter, Sundhedsstyrelsen, erkjenner også at falske prøveresultater kan føre til problemer.

(©NTB)

Flere nyheter: