reklame for Sheiken Bowling
Menu
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Koronastop for politiet

Det har denne helgen ikke vært en eneste melding om feststøy på Haugalandet eller i Sunnhordland. Politiet prioriterer å håndheve korona-tiltakene.

Av Egil M Solberg | 15.11.2020 09:22:44

Koronapandemi: Det virker som om folk i distriktet nå har tatt smittesituasjonen på største alvor og følger smittevernreglene.

Anbefalingen er at man i eget hjem, hage eller hytte ikke bør ha flere enn fem gjester i tillegg til de som bor i boligen.

Dersom alle gjestene er fra samme husstand kan man være flere enn fem. Det innebærer at to familier kan møtes selv om de har mange barn.

Begrensingen på fem gjester gjelder ikke for barn som er i samme kohort i barnehage eller barneskole.

Husk god håndhygiene, at alle som ikke er i samme husstand holder én meter avstand og at de som er syke blir hjemme.

Politiet har av regjeringen fått føringer om å prioritere å håndheve smittevernbestemmelsene. Dette har ført til både bøter og anmeldelser den siste uken.

Da justisminister Monica Mæland (H) holdt sin daglige pressebrief for en uke siden, sa hun at det fra nå av vil være en prioritert oppgave for politiet å håndheve korona-tiltakene.

Fikk 20.000 i bot

Flere utenlandske statsborgere er bøtelagt etter brudd på karantenebestemmelsene blant annet på Stord og i Haugesund.

Tirsdag kom politiet i kontakt med en utenlandsk statsborger (19) i forbindelse med et narkotikalovbrudd i Haugesund. Vedkommende opplyste at han hadde kommet fra Storbritannia torsdag 5. november.

– Mannen har ikke overholdt karanteneplikten, og har oppholdt seg hos flere ulike personer siden han kom til Norge. Vedkommende har fått et forelegg på 20.000 kroner for brudd på karantenebestemmelsene, og har vedtatt forelegget, opplyser påtaleansvarlig Tonje Leirgulen Ravndal i en pressemelding.

Tre arbeidere bøtelagt på Stord

Tirsdag kveld observerte en politipatrulje tre utenlandske arbeidere på vei ut fra en drosje utenfor en brakkerigg på Stord. Dette er brakker der utenlandske arbeidere fra leverandørbedrifter tilbringer karantenetiden før de skal starte på jobb for Kværner. Arbeiderne skal være i karantene i 10 dager før de kan forlate leiren.

– Etterforskningen viste at disse tre personene hadde brutt karantenebestemmelsene, og har nå fått hvert sitt forelegg på 20.000 kroner. Samtlige har vedtatt forelegget. Kværner har vært samarbeidsvillige i forbindelse med etterforskningen, sier påtaleansvarlig Sidsel Tunestveit, og legger til at konsekvensen videre er at utlendingsmyndigheten vil vurdere om de tre personene skal bortvises eller utvises.

Alle de tre bøtelagte er menn. En av dem er i 30-årene, mens de to andre er i 50-årene. De ankom Norge fra Storbritannia fredag 6. november.

Flere nyheter: