Menu
Paul Cornelis Kirkeby (7), som går i første klasse på koronastengte Vestli skole i Oslo, er i samme båt som 1,2 milliarder skoleelever verden over. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Koronastengte skoler for over én milliard barn

Koronapandemien har ført til at 124 land har stengt alle skoler, noe som påvirker skolegangen til 1,2 milliarder barn og unge over hele verden.

Av NTB | 22.03.2020 12:46:50

Medisin og helse: I Norge og flere andre land har myndighetene satt i gang digital undervisning, lærere jobber iherdig for å lage opplegg for hjemmeundervisning, og mange foreldre får prøvd seg som lærere. Men svært mange barn i verden står nå uten alternativ undervisning, skriver Redd Barna i en pressemelding.

– Det er de fattigste og de mest marginaliserte barna som blir hardest rammet, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna.

Dette kan være fordi skolene ikke har kapasitet eller verktøy til følge opp, omsorgspersoner som ikke kan lese og skrive eller må være på jobb. I tillegg er det mange barn som ikke får skolemat, noe svært mange er avhengig av. Mangel på skolegang betyr også for mange barn en mangel på beskyttelse.

– Vi er dypt bekymret for den situasjonen vi nå befinner oss i. Vi frykter at jo lenger denne pandemien får florere, jo større tilbakeslag vil vi se i den globale framgangen for retten til utdanning. Vi vet at jo lenger barn står uten utdanningstilbud, jo vanskeligere er det å få dem tilbake til skolen, sier Lange.

(©NTB)

Flere nyheter: