Menu
En person som er smittet med koronavirus, er lagt inn på St. Olavs hospital. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Koronasmittet innlagt på St. Olavs hospital

En person som er smittet med koronavirus, er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim. Dette er den tredje koronasmittede som er innlagt på sykehus i Norge.

Av NTB | 09.03.2020 13:46:32

Medisin og helse: – Dette dreier seg om en eldre person som fikk påvist koronasmitte etter hjemkomst fra Nord-Italia, opplyste konstituert fagdirektør Tom Christian Martinsen ved St. Olavs hospital på en pressekonferanse mandag.

Vedkommende har vært i hjemmekarantene siden hjemkomst.

Martinsen vil ikke svare på om personen hadde en underliggende sykdom, eller gi flere detaljer om vedkommende.

– Personen kom til sykehuset via kommunehelsetjenesten, sier Martinsen.

Foruten tilfellet ved St. Olavs hospital er til sammen tre smittede personer lagt inn på Oslo universitetssykehus, Drammen sykehus og Bærum sykehus.

Martinsen understreker at St. Olavs hospital er vant til å håndtere smittepasienter.

– Vi har rutiner for dette. Det er noe vi håndterer hele tiden, sier han.

Administrerende direktør Grethe Aasved ved sykehuset opplyser at de har satt som mål at ingen pasienter skal bli smittet hos dem, og at de skal sørge for å ha nok personell til stede.

– Vi har satt inn meget strenge restriksjoner på reisevirksomhet i tjeneste. Vi har i dag 21 personer i karantene som har reist, eller som har nære pårørende som har reist, sier Aasved.

Det er likevel mer personell på sykehuset enn normalt, fordi kursvirksomhet og lignende er avlyst.

(©NTB)

Flere nyheter: