Menu
Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Koronasmittet i konferansen på Scandic Maritim

En deltaker ved Haugalandskonferanse på Scandic Maritim i helgen har test positivt på koronavirus.

Av Egil M Solberg | 11.03.2020 13:46:30

Koronasmitte: Næringsforeningen er gjort kjent med at en deltaker på fredagens Haugalandskonferanse har test positivt på koronaviruset.

Ørjan Vik (45) fra Haugesund er isolert hjemme i huset sitt med koronavirus. Også en annen haugesunder i reisefølget til St. Anton i Østerrike er smittet, skriver Haugesunds avis.

Ørjan Vik fra Haugesund er mannen som har vært på både konferanse og poliklinikken. Tirsdag ettermiddag fikk han vite at han er smittet av koronaviruset, skriver avisa.

– Det er blitt påvist koronasmitte hos en av deltakerne på Haugalandskonferansen, sier smittevernlege i Haugesund kommune Teis Quale.

Vedkommende hadde nylig oppholdt seg i Østerrike. Nærkontakter av den smittede vil bli kontaktet av helsevesenet og skal ha 14 dagers karantene.

Andre som har deltatt på konferansen er karantenefrie og skal kun ta kontakt med helsevesenet dersom luftveissymptomer oppstår.

– Konferansen ble avviklet i henhold til aktuelle retningslinjer fra Folkehelseinstituttet. Eventuelle spørsmål kan rettes helseavdelingen i din respektive kommune, sier Quale.

Følger smittevernlegens anbefalinger

– Vi er naturlig nok svært lei oss for situasjonen som nå har oppstått. Næringsforeningen har forholdt seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger i forkant av konferansen, og gjorde i tillegg ekstraordinære tiltak i forbindelse med avvikling av konferansen, ved å blant annet oppfordre til å la være å håndhilse og klemme andre deltakere, sier adm. dir i Næringsforeningen Haugalandet Bernt Jæger.

– Alle deltakere fikk også utlevert en egen flaske med Antibac, samt at hotellet gjorde en rekke ekstraordinære tiltak, sier Jæger på egne nettsider.

Nå blir deltakere oppfordret til å følge råd om å ta kontakt dersom luftveissymptomer oppstår.

Flere nyheter: