Menu
Ragnhild Haga har testet positivt for korona. Her i aksjon under 10 km klassisk kvinner i den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Koronasmittet Haga mister verdenscupstarten – ingen andre løpere berørt

Landslagsløper Ragnhild Haga testet søndag morgen positivt for korona. Landslagsledelsen går langt i å bekrefte at verdenscupstarten går uten henne.

Av NTB | 20.11.2022 13:27:15

Medisin og helse: Norges Skiforbund opplyste om den positive koronatesten søndag morgen.

– Ragnhild Haga våknet dessverre med sår hals i morges og testet positivt på covid. Hun stiller ikke på dagens skirenn, sa landslagslege Ove Feragen i meldingen.

Dermed var naturlig nok ikke Haga på start på 10-kilometeren i fri teknikk på Beitostølen. Etter målgang gikk i tillegg landslagstrener Sjur Ole Svarstad langt i å bekrefte at kommende helgs verdenscupåpning i finske Ruka går uten eleven.

– Nei, hun går nok ikke. Vi må ha respekt for dette, sa han i pressesonen.

På spørsmål fra NTB om Haga har noen definerte nærkontakter blant de øvrige landslagsutøverne, svarer medieansvarlig Gro Eide:

– Det er kun Ragnhild som er berørt av dette.

Landslagstrener Sjur Ole Svarstad opplyser samtidig til NTB at Haga ikke har bodd på enerom under oppholdet på Beitostølen.

– Ragnhild har nok delt leilighet med andre, sa Svarstad.

– Ja, svarte landslagstreneren.

På spørsmål om det er gjort ekstra smitteverntiltak i kjølvannet av Hagas positive koronatest, svarte landslagstrener Svarstad:

– Nå må vi først og fremst komme oss herfra, og håpe at det ikke blir noe (mer) smitte i leiren, så får vi lage en god strategi inn mot Ruka.

Verdenscupsesongen starter med sprint i Finland kommende fredag. Lørdag og søndag er det distanserenn.

Haga er tilbake på landslaget denne sesongen etter å ha stått utenfor forrige sesong. Hun ble dobbelt OL-mester i Pyeongchang i 2018, men har i etterkant slitt med å følge opp den prestasjonen.

Haga ble nummer sju på lørdagens 10 kilometer klassisk på Beitostølen. Hun var da slått med ett minutt og fire sekunder av vinneren Anne Kjersti Kalvå.

Til søndagens renn på Beitostølen var mange i landslagsledelsen utstyrt med munnbind i målområdet.

Flere nyheter: