reklame for smiaa
Menu
13 år gamle Ismail Mohamed Abdulwahab ble begravet fredag. Den koronasmittede gutten fra Brixton i Sør-London døde på sykehus sist mandag etter å ha blitt innlagt på sykehus fem dager tidligere med pusteproblemer. Han hadde ingen kjente sykdommer fra før. Foto: PA via AP / NTB scanpix

Koronasmittet femåring døde i Storbritannia

Storbritannia har registrert ytterligere 708 dødsfall blant koronasmittede pasienter. Blant de døde er et fem år gammelt barn.

Av NTB | 04.04.2020 17:17:35

Medisin og helse: Det offentlige helsevesenet NHS i England opplyser til BBC at femåringen er blant de siste rapporterte ofrene. Ingen andre opplysninger er kjent om avdøde, men statsråd Michael Gove bekreftet på en pressekonferanse lørdag ettermiddag at barnet hadde underliggende sykdom.

Det er nå registrert totalt 4.313 korona-relaterte dødsfall på britiske sykehus, opplyser det britiske helsedepartementet lørdag.

Det er fjerde dag på rad at myndighetene rapporterer en rekordhøy økning i dødstallet. Antallet som har fått påvist koronasmitte, hadde lørdag økt med 3.735 til 41.903 personer.

Totalt er 183.190 tester blitt gjennomført.

Femåringen antas å være den yngste covid-19-pasienten som har dødd i landet. Mandag døde 13 år gamle Ismail Mohamed Abdulwahab fra Brixton døde på sykehus i London, fem dager etter at han ble innlagt med pusteproblemer.

Ingen av hans nærmeste familiemedlemmer kunne være tilstede i begravelsen fredag, ettersom de er i isolasjon etter at to av 13-åringens seks søsken også har fått symptomer på covid-19.

Blant dem som har dødd med covid-19 i Storbritannia, er også sju helsearbeidere. Michael Gove mener disse og de unge ofrene viser med tydelighet hvor viktig det er at folk holder seg hjemme.

(©NTB)

Flere nyheter: