reklame for Utvik Autoservice
Menu
Haukeland sykehus i Bergen melder om fire koronapasienter innlagt for intensivbehandling mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Koronasmittet barn får intensivbehandling i Bergen

Et barn er blant fire pasienter som får intensivbehandling for covid-19 ved Haukeland sykehus i Bergen mandag morgen.

Av NTB | 23.11.2020 11:23:02

Medisin og helse: Det var sykehuset som offentliggjorde oppdaterte tall over innleggelser mandag klokken 10.

– Barnet som er innlagt på intensivavdelingen, har ingen underliggende diagnose, men er rammet av en kjent følgetilstand av covid-19-infeksjon, opplyser sykehuset i en pressemelding.

De opplyser videre at informasjonen er gitt med tillatelse fra barnets foreldre, og at de ikke vil gi ytterligere informasjon.

– Det har fra midten av april kommet rapporter fra flere land om en liten økning i sykehusinnleggelser av barn og unge relatert til en følgetilstand av covid-19 infeksjon.

Han sier følgetilstanden hos noen barn vil kreve medisinsk behandling og i sjeldne tilfeller intensivbehandling.

Tilstanden er kjent internasjonalt og behandling er tilgjengelig, sier Berg.

Så langt under pandemien er seks personer døde ved sykehuset etter koronasmitte.

Ved Haraldsplass sykehus i Bergen er to personer mandag morgen innlagt på grunn av covid-19. Ingen av dem får intensivbehandling, skriver Bergens Tidende.

I hele Helse vest er 15 personer innlagt med covid-19 mandag morgen, opplyser helseforetaket. Totalt er fem innlagt ved intensivavdeling og fire av dem får behandling i respirator.

Klinikkdirektør ved Barne- og ungdomsklinikken på sykehuset, Ansgar Berg, sier at de fleste barn som under pandemien har vært smittet, har hatt et mildt sykdomsforløp.

Totalt er ni personer innlagt ved sykehuset på grunn av covid-19. Av disse får fire personer intensivbehandling. En av pasientene er under 18 år.

(©NTB)

Flere nyheter: