Menu
Butikker i Beijing har denne uken måttet stenge som følge av et større koronautbrudd i byen. Foto: Andy Wong / AP / NTB

Koronasmitten øker kraftig i Kina

De siste tre ukene er det registrert over 253.000 koronatilfeller i Kina, og antall nye tilfeller per dag er økende, opplyser kinesiske myndigheter.

Av NTB | 22.11.2022 11:16:45

Økonomi og næringsliv: Smitten har økt etter at myndighetene lempet på koronastrategien tidligere i november. I stedet for å stenge ned hele byer, har de satset på mer lokale nedstenginger.

Dessuten er karantenetiden for tilreisende redusert fra sju til fem dager.

Målet har vært å holde i gang virksomheter og arbeidsliv for å begrense de økonomiske tapene som nullsmittestrategien har påført landet.

Men den økende smitten er en utfordring for myndighetenes forsøk på å ha en mer fleksibel tilgang etter snart tre år med nullsmitte-strategi.

I forrige uke ble det registrert i snitt 22.000 nye tilfeller hver dag, noe som er en fordobling fra uka før.

Tirsdag opplyste nasjonale myndigheter at det er registrert 28.127 smittetilfeller de siste 24 timene, hvorav nesten 26.000 er uten symptomer.

– Enkelte provinser står overfor det som er den mest alvorlige og komplekse situasjonen på tre år, sier sjefen for kinesiske folkehelsemyndigheter, Hu Xiang, ifølge Kinas offisielle nyhetstjeneste (CNS).

Denne uken har smitteøkningen ført til at tett befolkede områder i Beijing igjen er blitt nedstengt. Butikker og kontorer er stengt, samtidig som fabrikker har fått beskjed om å isolere arbeiderne sine fra resten av befolkningen.

Nesten en tredel er registrert i Guangdong-provinsen, ett svært viktig område for Kinas eksportindustri, som ligger på fastlandet like ved Hongkong.

(©NTB)

Flere nyheter: