Menu
Avdelingsdirektør Karin Tegmark Wisell i FHM under en tidligere pressekonferanse. Foto: Jonas Ekströmer/TT/NYHETSBYRÅN / NTB

Koronasmitten minker i Sverige

Det er registrert 124 koronarelaterte dødsfall i Sverige det siste døgnet. Samtidig registrerer landet stadig færre nye koronatilfeller.

Av NTB | 21.01.2021 15:38:22

Medisin og helse: Antall døde i Sverige er nå oppe 10.921, opplyser Folkhälsomyndigheten. Siden pandemien nådde landet, har 542.952 personer fått påvist smitte, 4.985 av dem det siste døgnet.

Det er imidlertid en svært betinget optimisme blant svenske helsemyndigheter.

– Vi har et lavere antall meldte tilfeller i uke 2, sammenlignet med uke 1. Vi har et fall på nasjonalt nivå, sier avdelingsleder Karin Tegmark Wisell i Folkhälsomyndigheten (FHM).

– Dette skal ses i lys av den utviklingen mange andre land i Europa har hatt, der man først har sett en nedgang, og deretter en ny oppgang, sier Tegmark Wisell.

Det er smittenedgang i alle aldersgrupper, og mest i gruppene der smitten var høyest for noen uker siden – folk i 20-årene og 40-årene. Også på sykehjemmene i Sverige minker smittetallene noe.

FHM advarer om at svenskene likevel må holde ut med restriksjoner en stund til.

– Det er en stor fare for at vi får en ny økning, dersom folk vender tilbake til arbeidsplassene sine og mister fokus på smittevernanbefalingene, sier Tegmark Wisell.

Hun peker på at influensasesongen vanligvis når toppen i februar-mars.

745 covid-19-pasienter er nå innlagt på danske sykehus. 136 av dem ligger på intensivavdeling, 87 med respirator.

Hun advarer imidlertid mot å lese for mye ut av de svakt fallende smittetallene.

I Danmark meldes det om 37 nye dødsfall. Tallet på døde totalt er oppe i 1.909 under pandemien. Det siste døgnet er det registrert 760 smittetilfeller, og totalen er oppe i 192.265, ifølge Statens Serum Institut.

(©NTB)

Flere nyheter: