Menu
Hurtigruta Finnmarken i Geirangerfjorden i 2015. Foto: Marianne Løvland / NTB

Koronasmitte på Hurtigrutens hotellskip MS Finnmarken

En person om bord på Hurtigrutens hotellskip MS Finnmarken har testet positivt for koronaviruset. Vedkommende er isolert på land.

Av NTB | 19.09.2020 18:52:59

Kultur og underholdning: – Hurtigruten fikk lørdag ettermiddag beskjed om at en gjest på MS «Finnmarken» har testet positivt for covid-19. Vedkommende er utenlandsk statsborger og er tilknyttet charteroppdraget hurtigruten leier ut «Finnmarken» til, sier pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten i en pressemelding.

MS Finnmarken blir leid ut og brukt som hotellskip i forbindelse med «MIssion: Impossible»-innspillingen, etter å ha erstattet Fridtjof Nansen. Den smittede tilhører selskapet Truenorth, som organiserer filminnspillingen.

Per Henry Borch, som fungerer som kontaktperson for Truenorth Norge, bekrefter at smittede ikke tilhører skipets mannskap, men vil ellers ikke kommentere saken.

Den smittede ankom skipet i Hellesylt lørdag formiddag, og har ingen symptomer på sykdom. Resultatet på test nummer to var ventet lørdag kveld eller søndag. Vedkommende blir nå isolert på land. Når Hurtigruten får klarsignal fra myndighetene vil skipet seile til Åndalsnes, ifølge Knoph.

Det skal ikke være andre med symptomer på koronasmitte om bord på skipet.

Flere nyheter: