Menu
USA feirer scoring mot Slovakia i U20-VM i ishockey. Like god var ikke stemningen da to smittetilfeller i laget førte til at laget må gi walkover mot Sveits tirsdag. Foto: Jonathan Hayward, The Canadian Press via AP / NTB

Koronasmitte i USAs lag i U20-VM – dømmes til tap

To av spillerne i USAs lag i U20-VM i ishockey har testet positivt på koronaviruset, og tirsdagens kamp mot Sveits er avlyst. Sveitserne vil få seieren.

Av NTB | 28.12.2021 19:38:41

Sport: Det opplyste Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) tirsdag, bare noen timer før kampen skulle spilles. Hele USAs lag er satt i karantene, og også onsdagens kamp mot Sverige er i fare.

Det er ikke rom for å utsette kamper i turneringen i Canada, og dermed tilkjennes motstanderen seieren med sifrene 1-0 når en kamp ikke kan spilles på grunn av koronasmitte eller -karantene.

– Vi er ekstremt skuffet, spesielt på spillernes vegne. Vi har fulgt mesterskapets smittevernprotokoll og kommer til å fortsette å gjøre alt for å sette spillerne i stand til å konkurrere i VM, sa USAs hovedleder John Vanbiesbrouck til nyhetsbyrået AP.

Ifølge IIHF skal det vurderes om USAs spillere kan testes ut av karantene i tide til å spille de neste kampene.

USA slo Slovakia 3-2 i sin første kamp i turneringen.

(©NTB)

Flere nyheter: