reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Et covid-19- testsenter er opprettet i Ringsted. Antallet nye smittede med koronavirus øker i Danmark, og særlig Ringsted og Aarhus er hardt rammet. Foto: Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Koronarammet slakteri stengt i Danmark

Alle de rundt 1.000 medarbeiderne ved Danish Crowns slakteri i Ringsted skal gå i selvisolasjon i en uke etter at over 140 ansatte har fått påvist koronasmitte.

Av NTB | 09.08.2020 16:17:38

Medisin og helse: Nesten 600 medarbeidere er testet, og etter første testrunde var det samlede antallet covid-19-smittede ved slakteriet nådd 120. Da de som testet negativt i første runde, ble testet på ny, viste det seg at ytterligere 22 var smittet.

Slakteriet stenger foreløpig i én uke fra og med mandag, opplyste den danske kjøttvareprodusenten lørdag.

Alle slakteriets medarbeidere skal betrakte seg selv som nærkontakt til en smittet og gå i karantene. I tillegg skal de ansatte testes flere ganger i kommende uke.

– Når vi har ingen eller meget få tilfeller, så føler vi at vi er klare til å åpne opp, sier Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur, som påpeker at stengingen skjer av hensyn til medarbeiderne.

Normalt slaktes det 35.000 svin i uka hos Danish Crown i Ringsted, men siden utbruddet ble kjent, har slakteriet gått for halv maskin. Det første smittetilfellet på slakteriet ble påvist i slutten av juli.

Noe av forklaringen på spredningen av koronavirus på slakterier er ifølge Valeur at slakterier har mange medarbeidere som til tider jobber tett sammen.

Også i Tyskland har det vært større koronautbrudd på slakterier som derfor har vært tvunget til å stenge. Ved slakterigiganten Tönnies’ anlegg i Nordrhein-Westfalen ble over 1.500 ansatte smittet.

(©NTB)

Flere nyheter: