Menu
Komorenes keeper Chaker Alhadhur måtte gi tapt for Kamerun. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB

Koronarammet Komorene med utespiller i mål – utslått av Afrikamesterskapet

Komorene slet med koronasmitte i spillertroppen og måtte bruke en utespiller i mål i åttedelsfinalen mot Kamerun i Afrikamesterskapet. Det endte med 1-2-tap.

Av NTB | 24.01.2022 22:06:41

medisin og helse: Komorene var for første gang med i utslagsrundene i Afrikamesterskapet, men oppkjøringen til den historiske kampen ble på ingen måte den beste. To av lagets keepere er smittet med koronaviruset de siste dagene, og den tredje er skadd.

Dermed var det forsvarsspilleren Chaker Alhadhur som fikk den utakknemlige oppgaven med å vokte målet i møtet med turneringsverten Kamerun.

Komorene forsøkte i det lengste å få gjennom en søknad om at tidligere Kongsvinger- og Brann-keeper Ali Ahamada kunne spille kampen. Eliteserie-kjenningen avga en negativ virustest før kampstart, men fikk likevel ikke grønt lys som følge av at han testet positivt for kun to dager siden.

Ahamadas keeperkollega Moyadh Ousseini er også koronasyk, mens Salim Ben Boina har pådratt seg en skade.

Lyon-spiller Karl Toko Ekambi sendte vertene i ledelsen 1-0 etter en snau halvtimes spill. Da så det mørkt ut for Komorene, men tidligere Brann-keeper Ahamadas lagkamerater produserte flere sjanser og kunne lett utliknet.

I stedet måtte keeper-nødløsningen Chaker Alhadhur hente ball nummer to ut av nettet 20 minutter før full tid. Vincent Aboubakar var målscorer for Kamerun.

Fra 35 meter hamret han ballen opp i krysset bak den kamerunske Ajax-keeperen André Onana. Dermed var håpet tent om et comeback i kampen for laget som hadde spilt nesten hele kampen med ti mann.

Utlikningen kom imidlertid aldri. Dermed er Kamerun klare for kvartfinale på hjemmebane. Der venter overraskelseslaget Gambia.

Kampen mot Kamerun startet heller ikke på beste sportslige måte for Komorene. Allerede etter sju minutter fikk øystaten superveteranen Nadjim Abdou (37) utvist. Likevel kjempet spillerne hardt og holdt lenge stand mot et favoritt-tippet kamerunsk lag.

Mesterskapsvertene kunne imidlertid ikke puste lettet ut særlig lenge. Med ni minutter igjen serverte Komorenes Youssouf M’Changama, som til daglig spiller i den franske klubben Guingamp, en frisparkperle av sjeldent kaliber.

(©NTB)

Flere nyheter: