Menu
Cruiseskipet Zaandam for anker utenfor Panama City fredag. Lørdag ga regjeringen i Panama skipet tillatelse til å gå gjennom Panamakanalen, men understreket at ingen fra båten får gå i land. Foto: Arnulfo Franco/ AP/ NTB scanpix

Koronarammet cruiseskip får seile gjennom Panamakanalen

Det nederlandske cruiseskipet Zaandam, med flere koronasmittede om bord, er gitt tillatelse til å seile gjennom Panamakanalen, men ingen får gå i land.

Av NTB | 29.03.2020 01:01:58

Økonomi og næringsliv: I flere dager har det nederlandske skipet seilt utenfor kysten av Sør-Amerika uten å få tillatelse til å legge til kai i flere land. Om bord på skipet med 1.800 passasjerer, er det også fire døde personer og flere titall personer med influensasymptomer.

Lørdag ga regjeringen i Panama tillatelse til at skipet kunne seile gjennom Panamakanalen «for å sikre humanitær hjelp». Det ble derimot understreket at ingen av mannskapet eller passasjerene får sette fot på Panamas jord.

Siden 14. mars har Zaandam seilt oppover langs kysten av Sør-Amerika etter å ha blitt nektet adgang til flere havner på grunn av den mulige smittefaren som skipet kan utgjøre. Fredag bekreftet skipets nederlandske eier Holland America at fire personer om bord var døde og ytterligere to var diagnostisert med covid-19.

(©NTB)

Flere nyheter: