reklame for Utvik Autoservice
Menu
Arkivbilde: Vindafjord kommune

Koronapasient døde på Vindafjordtunet

En covid-19 smittet beboerne ved Vindafjordtunet eldresenter i Vindafjord døde i natt.

Av Egil M Solberg | 20.11.2020 11:11:31

Koronapandemi: Vindafjord kommune opplyser i formiddag at beboerne ved Vindafjordtunet døde i løpet av natten til 20. november.

Det skal være snakk om en 90 år gammel dame. Med hensyn til personvernet ønsker ikke kommunen å gå ut med nærmere informasjon om vedkommende.

– Våre tanker går til de pårørende i denne vanskelige tiden, sier fungerende ordfører i Vindafjord Tove Elise Madland (Ap).

Åtte andre ved Vindafjordtunet er også smittet. Fem av disse er beboere og tre av smittetilfellene er ansatte. Til sammen er 9 av 16 beboerne på den aktuelle avdelingen bekreftet smittet.

Tirsdag kveld og onsdag morgen denne uken mottok kommunen til sammen 10 nye positive prøver på covid-19. Noen av disse positive prøvene var på nye beboere på Vindafjordtunet, ved samme avdeling som tidligere har smittetilfeller knytt til seg.

Søndag kom det 11 nye positive prøvesvar på covid-19. Flere av disse var også beboere på Vindafjordtunet.

Vindafjordtunet er delt inn i to soner. Sone 1 er demensomsorga. Sone 2 er geriatrisk avdeling og hjemmetjenester for Skjold, Vats og Vikebygd.

Den siste uken har 33 personer testet positivt for koronaviruset i Vindafjord kommune. En økning på 22 tilfeller fra uken før.

Hør intervjuet med fungerende ordfører Tove Elise Madland (Ap)

Flere nyheter: