reklame for Sheiken Bowling
Menu
Regjeringen vil gi kommunene og fylkene 7,3 milliarder kroner mer i koronakompensasjon. – Veldig bra, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) (til venstre). Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) (til høyre) sier at regjeringen har kommet til at det er riktig å dekke koronakostnadene kommunene hadde fullt ut. Foto: Heiko Junge / NTB

Koronamilliarder til kommunene i saldert budsjett

Regjeringen vil gi kommunene og fylkene 7,3 milliarder kroner mer i koronakompensasjon enn det som hittil er bevilget. Pengene gis i det nysalderte budsjettet.

Av NTB | 24.11.2022 07:26:48

Medisin og helse: Ifølge NRK får Oslo 1 milliard kroner mer dekket. Ifølge kanalen hadde kommunen bare våget å håpe på 200 millioner kroner.

– Oslo var veldig rammet av pandemien, og vi brukte veldig mye penger, så at vi får noe tilbake, er veldig bra, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

6,9 milliarder kroner går til kommunene, mens fylkene får 400 millioner. For kommunene blir 4,9 milliarder fordelt med en lik sum per innbygger, mens 2 milliarder blir fordelt som skjønnsmidler.

– Vi har kommet til at det er riktig å dekke dette fullt ut. Kommunene står i en krevende situasjon. Nå får de litt mer handlefrihet til å ivareta de oppgavene de har i forhold til barn og eldre, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK.

KS-leder Gunn Marit Helgesen mener de har fått gjennomslag for kravet om full dekning av kostnadene.

– Dette er veldig gode nyheter. Det er jo et løfte de har gitt, og vi forventer jo at de holder løftene sine. Men dette ser veldig bra ut, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: