reklame for smiaa
Menu
99 år gamle Tom Moore har selv blitt behandlet for kreft og en brukket hofte av det britiske helsevesenet. Nå vil han gi tilbake. Så langt har mer enn 600.000 personer bidratt i innsamlingsaksjonen hans. Foto: Moore Family via AP / NTB scanpix

Koronalyspunkt: Krigsveteran (99) har samlet inn millionbeløp ved å gå tur i hagen

Krigsveteranen Tom Moore (99) har samlet inn 150 millioner kroner til helsevesenet i Storbritannia ved å gå runder i hagen.

Av NTB | 16.04.2020 11:32:40

Sosiale forhold: Moore tjente i India under 2. verdenskrig og bor nå i Bedfordshire sør i England. Der samler han inn sponsorer for å fullføre 100 lengder med rullatoren i sin 25 meter lange hage i tide til 100-årsdagen i slutten av april. Moore ligger nå an til å klare det lenge før tiden, ettersom han bare har ti runder igjen.

I utgangspunktet var målet å samle inn 1.000 britiske pund til det britiske helsevesenet (NHS). Nå har han passert 12 millioner pund, tilsvarende rundt 150 millioner kroner.

– Det er fantastisk for våre leger og sykepleiere ved frontlinjen, sier han om den innsamlede summen så langt.

– I den siste krigen var det soldater i uniform på frontlinjen. Denne gangen består hæren av leger og sykepleiere i uniform, sa han til ITVs morgenshow tidligere denne uken.

De siste ti rundene skal nå vises direkte på Storbritannias to største morgenprogrammer fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: