Menu
Daniel Pettersson er koronasmittet og ute i minst en uke. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB.

Koronakrøll fra EM-arrangøren: Surret med karantenereglene

Det europeiske håndballforbundet (EHF) sendte ut feil informasjon om karantenetider til den svenske håndballtroppen etter en positiv test.

Av NTB | 17.01.2022 15:51:10

Sport: Det skriver avisen Aftonbladet.

Høyrekanten Daniel Pettersson er blitt smittet og satt i isolasjon. EHF meddelte at han måtte sitte minst sju dager i isolasjon. Noen timere senere mandag kom kontrabeskjeden: Det er fortsatt fem dagers karantene som gjelder, og ikke sju som den svenske delegasjonen fikk opplyst.

Før EM-start fikk Det europeiske håndballforbundet (EHF) kritikk for å operere med en karantenetid på 14 dager etter positiv koronaprøve. Den ble så justert til fem dager.

Det innebærer at en smittet spiller tidligst kan komme i spill på dag seks etter en positiv prøve, gitt at spilleren avgir negativ PCR-test på dag fire og fem.

Beskjeden om Petterssons positive prøve kom søndag kveld. Valter Chrintz er hentet inn som erstatter mens Pettersson er i karantene.

Sverige spiller en helt avgjørende kamp mot Tsjekkia mandag, og svenskene kan ryke ut av mesterskapet allerede i gruppespillet.

(©NTB)