reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Under koronakrisen sa flere eldre i Bergen nei til sykehjemsplass i frykt for å bli smittet. Nå er situasjonen i ferd med å normalisere seg, men færre ønsker å bo på Metodisthjemmet – som er det sykehjemmet i landet med flest koronadødsfall. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Koronakrisen førte til at eldre sa nei til sykehjemsplasser

Bergen er en av kommunene i landet med lengst sykehjemskø. Men under koronakrisen sto opptil 60 sykehjemsplasser ledige fordi eldre ikke våget å si ja til dem.

Av NTB | 03.06.2020 08:48:59

Sosiale forhold: Senest i fjor høst sto 88 personer på venteliste for å få en sykehjemsplass i kommunen, skriver Bergens Tidende.

– De har vært redde for smitte og ville derfor ikke inn på sykehjem, sier direktør Elin Wathne fra etat for vurdering og rehabilitering, om situasjonen de siste to månedene.

Situasjonen er nå annerledes og flere beboere er på vei tilbake til sykehjemmene. Bortsett fra til ett. På Metodisthjemmet – det sykehjemmet i landet med flest dødsfall relatert til koronaviruset – er det ikke kø for å komme inn.

– Vi har fremdeles 14 ledige plasser her. Flere har valgt å takke nei. De er nok fremdeles litt engstelige for smitte selv om det ikke er noen grunn til det, sier Wathne.

Bergen er en av byene i Norge med flest antall døde sykehjemsbeboere som følge av korona. 29 av 35 døde var sykehjemsbeboere.

(©NTB)

Flere nyheter: