reklame for Utvik Autoservice
Menu
Ajax-trener Erik ten Hag er oppgitt. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Koronakrise for Ajax – jobber febrilsk med å få spillere mesterligaklare

Den nederlandske fotballstorheten Ajax hevder danske koronaregler hindrer flere av klubbens stjerner i å delta i mesterligamøtet med Midtjylland mandag.

Av NTB | 02.11.2020 21:23:02

Sport: Det var den nederlandske storavisen De Telegraaf som mandag hevdet å kjenne til at så mange som elleve spillere tilknyttet Ajax’ første- og andrelag har testet positivt på koronaviruset.

Ajax-ledelsen har selv ikke bekreftet smittetilfellene eller navngitt noen spillere, men opplyser at kun 17 spillere var med flyet som reiste til Danmark. Viktige brikker som Dusan Tadic, Davy Klaassen, André Onana, Maarten Stekelenburg og Ryan Gravenberch var fraværende.

Mandag kveld møtte Ajax-trener Erik ten Hag til pressekonferanse foran tirsdagens kamp. Der uttalte han seg kryptisk om smittesituasjonen i klubben.

– Om de er positive eller ikke kan jeg ikke si noe om, og jeg går ikke inn på enkeltpersoner, sa han.

Mer villig var ten Hag til å snakke om de danske innreisereglene han mener forhindrer spillerne hans i å spille tirsdag.

– Flere av spillerne har lov til å spille i Nederland, men ikke i Danmark. Det er litt merkelig, sa Ajax-sjefen.

– De har ingen symptomer og feiler ingenting. Det kan fortsatt være at de kan spille kampen, men det ligger i hendene på det medisinske personellet og myndighetene, tilføyde han.

De aktuelle spillerne skal angivelig ha blitt testet på ny mandag. Er denne testen negativ, håper Ajax åpenbart å sende dem til Danmark tirsdag, med Det europeiske fotballforbundets velsignelse.

– De har ikke fått tillatelse til å reise inn i Danmark, selv om de har spilt kamper i Nederland og andre steder, sa trener ten Hag på mandagens pressekonferanse.

Uansett utfall mener han klubben vil kunne stille et slagkraftig mannskap tirsdag.

Ten Hag ville ikke si noe om hvem som eventuelt hadde testet positivt.

Ifølge nederlandske medier kan enkelte Ajax-spillere som tidligere har vært smittet av koronaviruset ha fått positivt utslag på sine tester også i den siste runden.

(©NTB)

Flere nyheter: