reklame for Sheiken Bowling
Menu
Koronakommisjonens leder Egil Matsen sier at kommisjonen støtte på en rekke overraskelser i arbeidet med andre delrapport om Norges pandemihåndtering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Koronakommisjonen overrasket over uenighet om intensivkapasitet

De helsefaglige miljøene var svært uenig i hva slags intensivkapasitet Norge hadde da pandemien kom, ifølge Koronakommisjonen, som ble overrasket over dette.

Av NTB | 26.04.2022 14:45:52

Kriminalitet og rettsvesen: I arbeidet med å granske pandemihåndteringen var det flere ting som overrasket Koronakommisjonen, deriblant denne faglige uenigheten, sier Koronakommisjonens leder Egil Matsen til NTB.

– Vi synes nok det var overraskende at det var såpass vanskelig i helseforetakene og Helse- og omsorgsdepartementet å bli enige om hvilken intensivkapasitet vi faktisk hadde. Og så synes vi det var overraskende at de arbeidene som ble satt i gang for å kartlegge både kapasiteten og behovet, ble stanset opp, sier han.

– Vi tror det skyldtes faglig uenighet i de helsefaglige miljøene, sier Matsen.

Både helsedirektør Bjørn Guldvog, assisterende helsedirektør Espen Nakstad, og tidligere helseminister Bent Høie har gitt forklaringer til kommisjonen i arbeidet med rapporten. Samtlige ser seg enig i at Norge burde hatt en større kapasitet på intensivavdelingene.

– Vi opplever nok at den erkjennelsen går langt inn nå etter to år med pandemi. Personlig tror jeg at det vil bli tatt tak i nå, og det er jo nå satt i gang arbeid som blir gjennomført for å se på både det vi har og det vi bør ha, sier Matsen.

(©NTB)

Flere nyheter: