Menu
Vegard Stake Laengen har forlatt sykkelrittet Slovenia rundt. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Koronakaos i sykkelsporten – Laengen trekker seg fra ritt

Vegard Stake Laengen har trukket seg fra Slovenia rundt for sikkerhets skyld etter at hans lag- og romkamerat Mikkel Bjerg testet positivt for koronavirus.

Av NTB | 17.06.2022 10:46:07

Medisin og helse: Det opplyser UAE i en pressemelding. Laget har mottatt positive tester på Bjerg i Slovenia rundt og Marc Hirschi i Sveits rundt. Hirschis romkamerat Joel Suter er også tatt ut av konkurranse.

UAE-laget opplyste at alle andre har blitt testet og levert negative tester, men en time senere ble det kjent at Diego Ulissi også har testet positivt og må forlate Sveits rundt.

– Dessverre, som mange andre lag, har vi også hatt en økning i koronasaker. Våre berørte ryttere er blitt grundig vurdert og har for tiden milde symptomer, sier medisinsk ansvarlig Adrian Rotunno i UAE-laget.

Smitten brer seg og skaper bekymring i flere lag før sommerens høydepunkt, Tour de France.

Bahrain-Victorious og Alpecin-Fenix har trukket lagene på grunn av et ukjent antall positive tester i det sveitsiske rittet.

Aleksander Vlasov (Bora) har testet positivt, og dermed er det Jakob Fuglsang som leder Sveits rundt sammenlagt før de tre siste etappene.

Fredag opplyste også EF Educations sportsdirektør Jonathan Vaughters at laget har fått fire positive tilfeller i Sveits rundt. To ryttere har testet negativt og fortsetter rittet som varer til søndag. De to blir testet to ganger om dagen framover.

Jumbo-Visma har allerede trukket laget sitt fra Sveits rundt etter flere positive tester. Også Ineos-kaptein Adam Yates har testet positivt for korona.

Det er kun to uker til Tour de France starter i København.

(©NTB)

Flere nyheter: