Menu
Handelsstopp på grunn av koronaepidemien tvinger flere butikker i sportskjedene G-sport, G-Max og Intersport til å stenge dørene tidligere enn planlagt. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Korona framskynder nedleggelser for Gresvig-konsernet

Handelsstopp på grunn av koronaepidemien tvinger flere butikker i sportskjedene G-sport, G-Max og Intersport til å legge ned tidligere i konkursrammede Gresvig.

Av NTB | 23.03.2020 02:31:46

Økonomi og næringsliv: Styret i Gresvig Retail Group AS begjærte 3. februar i år selskapet konkurs, men butikkene fortsatte å holde åpent.

Det jobbes med å sikre videre drift etter at Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sunde kunngjorde at de kjøper store deler av konkursboet.

Nå gjør koronakrisen ryddejobben vanskelig, skriver Dagens Næringsliv. Butikkene som ikke er solgt til den nye grupperingen er spesielt hardt rammet.

– Intersport og Gresvig-butikkene blir i sterk grad påvirket av den krisen vi er inne i. Inntektsbortfallet er så betydelig at boene blir tvunget til å redusere de løpende kostnadene i så stor grad som det lar seg gjøre. Boene har derfor måttet beslutte å nedlegge et stort antall av disse butikkene tidligere enn opprinnelig planlagt, sier bostyrer Håvard Wiker.

Han vil ikke si noe om antall butikker som må stenge før tiden, men ifølge DN skal det være er et titall butikker. Det er først og fremst butikker i kjedene G-Sport og G-Max som rammes.

Fra før er det kjent at 34 av de 96 egeneide Gresvig-butikkene blir lagt ned.

(©NTB)

Flere nyheter: