reklame for Sheiken Bowling
Menu
Et flystunt skapte overskrifter i forbindelse med mandagens kamp. Foto: Michael Regan / AP / NTB scanpix

Kontroversielt flystunt stjal oppmerksomhet under Premier League-kamp

Manchester City lekte med Burnley i Premier League mandag, men et fly med et kontroversielt budskap skapte massiv oppstandelse.

Av NTB | 22.06.2020 22:49:15

Sport: Kampen for å bekjempe rasisme i idretten har fått stor oppmerksomhet også i Premier League den siste tiden. Mandag gikk begge lags spillere ned på kne før kampstart for å markere sin støtte, samtidig som draktene var påført et «Black Lives Matter»-merke.

Ikke lenge etter antirasisme-markeringen kunne et småfly sees over arenaen i Manchester. Bak hang et banner med påskriften «White Lives Matter Burnley». Det skapte raskt reaksjoner, og allerede i pausen rykket Burnley ut på egne nettsider med en skarp fordømmelse av flystuntet.

«Burnley Football Club fordømmer på det sterkeste handlingene til de som er ansvarlige for flyet og det støtende banneret som fløy over The Etihad Stadium mandag kveld. Vi ønsker å gjøre det klart at de som står bak ikke er velkomne på Turf Moor», skrev klubben.

Videre ble det understreket at budskapet ikke på noen måte reflekterer det Burnley står for. Klubben opplyser at den jobber sammen med myndighetene for å avdekke hvem som står bak. De ansvarlige vil bli utestengt fra klubbens kamper på livstid.

På banen var Manchester City i egen klasse mandag. Med et kvarter igjen å spille leder tabelltoeren 5–0.

(©NTB)

Flere nyheter: