reklame for Jakobsen Energiservice
Menu

Kontrollert sprengning av mistenkelig gjenstand på Stord

Politiets bombegruppe har gjennomført en kontrollert sprengning av en av de to mistenkelige gjenstandene som er funnet ved Sunnhordland museum på Stord.

Av NTB | 27.09.2020 15:08:33

Kriminalitet og rettsvesen: Sprengningen ble gjennomført rett nord for funnstedet ved 14-tiden søndag ettermiddag.

Det er ikke mulig å si noe om hva innholdet er, det vil bli foretatt en sprengning til på et senere tidspunkt, opplyser Sørvest politidistrikt på Twitter.

Tidligere søndag ettermiddag opplyste operasjonsleder Victor Fenne-Jensen til NTB at den ene gjenstanden ville bli sprengt først og deretter åpnet, slik at man får se hva den inneholder og trolig vite også mer om innholdet i gjenstand nummer to.

Politiet sperret av et område på Sunnhordlandstunet etter funnet, og politiets bombegruppe undersøker gjenstandene søndag ettermiddag.

– Det er åpenbart at gjenstandene er lagt ut. Måten de ser ut på og detaljene i dem, betyr at dette er en sak som vi tar på alvor og ønsker å komme til bunns i, sier operasjonslederen, som ikke ønsker å gå nærmere inn på hva slags gjenstander det er snakk om.

Området har gjennom natten vært avsperret, og politi på stedet har holdt vakt.

Det ble satt 100 meter sikkerhetsavstand i forbindelse med funnet, men ingen personer ble evakuert i ettersom det aktuelle området ikke er bebodd.

Meldingen om funnet av gjenstandene kom inn klokken 22.10 lørdag kveld. Det var en forbipasserende som hadde sett en av gjenstandene, og tok kontakt.

De to gjenstandene ble funnet i umiddelbar nærhet av hverandre i parken ved museet.

(©NTB)

Flere nyheter: