reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det brøt mandag ettermiddag ut brann i produksjonsanleggene på Melkøya utenfor Hammerfest. Foto: Bjarne Haldorsen / NTB

Kontroll på brannen i Equinors anlegg på Melkøya

Etter rundt åtte timer kunne brannvesenet slå fast at brannen i Equinors produksjonsanlegg for gass på Melkøya utenfor Hammerfest var slukket.

Av NTB | 29.09.2020 00:52:55

Økonomi og næringsliv: Meldingen om brannen kom rett etter klokka 15.30 mandag. Like før midnatt kunne brannvesenet konstatere at det ikke lenger brant i anlegget.

– Brannen er slukket. Det har vært røykdykkere inne på området som brannen har vært, og det er ikke åpne flammer, forteller operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Brannen var begrenset til et produksjonsrom i en del av anlegget. Tre andre turbiner sto i nærheten av turbinen, og politiet fryktet brannen kunne spre seg til disse. Men de anså etter hvert faren for å være betydelig svekket.

– Det ble ikke meldt om skadde eller savnede, opplyser selskapet.

Innsatspersonell fra Equinor er trent i denne typen beredskapshendelser og bistår nødetatene i håndteringen av brannen, opplyste kommunikasjonsrådgiver Eskil Eriksen i Equinor til NTB tidligere mandag. Øvrig personell ble evakuert.

Tre fartøyer, to tauebåter og en supplybåt, bidro med slukking fra sjøsiden.

Omtrent samtidig med meldingen om brannen gikk strømmen i Hammerfest sentrum, men det er ikke kjent om de to hendelsene hadde noen sammenheng.

– Det kommer til å være noe vi tar tak i etter hvert, forteller anleggsdirektøren.

Han ønsker ikke å komme med spekulasjoner om hvor nær brannen var å spre seg til den delen av anlegget der det er gass.

– Generelt er slike anlegg designet for å hindre spredning av brann. Og så er det viktig med ordentlig brannbekjempelse, slik det er gjort her, for å hindre at det sprer seg, sier Sandvik.

Fra 19-tiden var det ikke åpne flammer, men nødetatene kunne ikke slå fast at de hadde kontroll fordi de ikke kunne ta seg inn til stedet der det begynte å brenne.

Det er Equinor som driver gassanlegget.

Anleggsdirektør Andreas Sandvik ved Hammerfest LNG sier til NRK at det er for tidlig å si noe om hva som kan ha vært årsaken til brannen.

(©NTB)

Flere nyheter: