Menu
Det var kraftig brann i Dombås kirke natt til torsdag. Det var en stund fare for at brannen kunne spre seg, men politiet melder at brannen er under kontroll. Foto: Politiet / NTB scanpix

Kontroll på brannen i Dombås kirke

Brannvesenet har fått kontroll over brannen i Dombås kirke, og det er ikke lenger åpne flammer, opplyser politiet til NTB.

Av NTB | 20.02.2020 06:31:06

Ulykker og naturkatastrofer: Innlandet politidistrikt varslet først om brannen klokken 3.39.

Brannen startet ved hovedinngangen. Etter å ha kjempet mot flammene et par timer, skriver politiet på Twitter klokken 5.37 at det begynner å se bedre ut.

– Brannen er ikke slukket, men det er ingen åpne flammer utvendig eller på taket. Men det er fortsatt røyk, så brannvesenet har nå begynt å sjekke fra bunnen og oppover igjen, sier operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder til NTB.

– Det er ingen åpne flammer, så de mener å ha kontroll, legger han til.

Ifølge ham er det store skader innvendig på kirken.

Ordfører Astrid Skomakerstuen Ruste i Dovre kommune ble varslet, og det ble jobbet med å få satt krisestab for å for å bistå en mulig evakuering av naboene.

– Dette er helt tragisk. Kirken er et viktig samlingspunkt og et historisk bygg, sa ordfører Skomakerstuen Ruste til NTB torsdag morgen.

– Vi jobber med å samle krisestab og få oversikt over situasjonen, sa hun videre.

Like før klokken 6 er det ikke lenger aktuelt med evakuering, opplyser von Obstfelder i politiet.

– Nå er det flammer fra takkonstruksjonen, der taket går over til spiret. Det er en skikkelig brann og veldig kraftig vind fra vest, sa von Obstfelder da.

Det er ifølge von Obstfelder for tidlig å si noe om årsaken

– Vi etterforsker samtidig som vi slukker. Brannen har sannsynligvis startet innvendig, opplyser han.

Dombås kirke er en korskirke i mur fra 1939.

Det var gjennom natta kraftig vind på stedet, og siden kirken ligger nær flere boliger, var det frykt for spredning.

I 4.30-tiden ble det meldt om mye røyk fra spiret, og at det var mye vind på stedet. Like før klokken 5 hadde brannen spredt seg til utsiden av kirken.

(©NTB)

Flere nyheter: