Menu
Beboerne i en boligblokk i Drammen ble evakuert onsdag ettermiddag etter at det tok til å brenne. Brannvesenet har startet slokking, og det er ikke kontroll på brannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kontroll på brannen i boligblokka i Drammen

Etter over fem timer med intenst slokningsarbeid, fikk brannvesenet kontroll på brannen i boligblokken i Drammen ved 21-tiden onsdag kveld. 160 personer er evakuert.

Av NTB | 09.03.2022 21:25:11

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet opplyser at det fortsatt er stor innsats på stedet fra brannvesenets side, og at kommer til å jobbe med videre slokking lenge – selv om det altså er kontroll.

Det var ved 15.30-tiden at nødetatene fikk melding om brannen i Lauritz Hervigs vei på Fjell i Drammen.

Brannvesenet har i løpet av ettermiddagen og kvelden jobbet iherdig med å slokke brannen, som skal ha startet i blokkas toppetasje.

– Utrolig nok er det ingen som er skadd i brannen. Noen hadde fått i seg litt røyk, i den leiligheten der brannen etter all sannsynlighet startet. Det er veldig godt å vite at ingen er omkommet i brannen, sa han da han møtte pressen onsdag kveld.

Noen av beboerne, blant annet noen eldre og bevegelseshemmede, hadde behov for båretransport ut.

– Vi har slått inn alle dører for å kvalitetssikre at ingen er inne i leilighetene, sa Guddal.

Brannmannskaper har jobbet i alle oppganger, og de har også jobbet på taket.

De evakuerte ble i forbindelse med brannen samlet på Fjell skole. Drammen kommune jobber med videre evakuering og omsorg for de evakuerte. Kommunen har satt krisestab, ifølge Drammens Tidende.

Ifølge politiet var 160 personer evakuert fra blokka klokka 16.30. Ingen av disse skal være skadd. Politiets innsatsleder Arne Guddal har opplyst at 300 mennesker bor i blokka.

Ifølge innsatslederen har brannen startet i en toppetasje på enden av høyblokka, og hele takflata er brent ut.

(©NTB)

Flere nyheter: