Menu
Graffiti som viser Gollum fra Ringenes Herre med en rull toalettpapir har dukket opp på muren i Mauerpark i Prenzlauer Berg i Berlin. Nå innføres et omfattende kontaktforbud i Tyskland for å hindre videre spredning av koronaviruset. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix

Kontaktforbud innført i Tyskland

Tyske myndigheter har innført et generelt to ukers kontaktforbud, som skal begrense folks kontakt til én annen person av gangen.

Av NTB | 22.03.2020 18:31:50

Medisin og helse: – Vår egen oppførsel er den mest effektive måten å begrense smittefrekvensen på, sa statsminister Angela Merkel om forbudet.

Merkel og lederne for de tyske delstatsregjeringene ble enige om å innføre tiltaket da de holdt en telefonkonferanse søndag.

Formålet med tiltaket er å stanse spredningen av koronaviruset som har forårsaket en pandemi. Så langt er nesten 24.000 personer smittet i Tyskland, og dødstallet har passert 90 i landet.

Familier og personer som bor sammen i samme husholdning, er unntatt fra forbudet.

Nærmere detaljer om utforming og håndheving av tiltaket er ennå ikke kjent. Hovedtrekket er imidlertid at det ikke skal være lov å samles mer enn to og to, og forbudet er beregnet å gjelde i to uker.

Før søndagens enighet hadde tolv av de 16 tyske delstatene allerede innført vidtrekkende restriksjoner på forsamlinger.

(©NTB)

Flere nyheter: