Menu
Senator Kyrsten Sinema stiller seg bak en modifisert versjon av partiets klima- og skattepakke. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Konservativ demokratisk senator sier ja til klimapakke

Senator Kyrsten Sinema er enig med resten av partiet sitt om klima- og skattepakken som er lagt fram i Senatet i USA. Dermed ligger det an til at den vedtas.

Av NTB | 05.08.2022 13:20:43

Politikk: I en uttalelse sier hun at hun og partiet er blitt enige om visse justeringer i den enorme tiltakspakken, som både inneholder helse- og skattetiltak og planer for å begrense inflasjonen, i tillegg til klimatiltak.

Sinema, som representerer Arizona, og Joe Manchin, som representerer West Virginia, er begge demokrater – men mer konservative enn partiet for øvrig. De har stått i veien for en rekke av president Joe Bidens planer.

Ettersom Demokratene har et knappest mulig flertall i Senatet, er det nødvendig å få begge med på laget for å få saker vedtatt.

Etter mange måneder med tungrodde forhandlinger gikk Manchin i forrige uke med på en sterkt endret tiltakspakke. Dermed ble det tent et nytt håp blant demokratene om å få pakken vedtatt.

Planen er at Senatet formelt skal begynne å debattere den i helgen, opplyser toppdemokraten Chuck Schumer. I Representantenes hus, hvor Demokratene har et litt større flertall, kan pakken bli vedtatt neste uke.

(©NTB)

Flere nyheter: