reklame for Sheiken Bowling
Menu
Schalke-spillerne holder avstand under en trening fredag. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix

Konkursfrykt i toppfotballen: – Mulige masseoppsigelser

13 av 36 tyske toppklubber i fotball risikerer å gå over ende økonomisk i korona-pandemien. – Krise på gang for første gang på flere tiår, sier spillerforbund.

Av NTB | 04.04.2020 14:02:41

Økonomi og næringsliv: – Situasjonen kan fort bli veldig alvorlig. For første gang på tiår står vi nå foran en mulig lang økonomisk krise innen fotballindustrien, sier Jonas Baer-Hoffman til BBC.

Han er generalsekretær i den verdensomspennende spillerorganisasjonen FIFPro.

– Vi kan ikke bare se på spillerne, men også alle andre som jobber innen fotballen og har sitt levebrød der. Dersom det ikke tas grep, kan vi se masseoppsigelser i løpet av bare noen uker, sier Baer-Hoffman.

Det er det tyske sportsmagasinet Kicker som melder om krisen i tysk fotball. Det skal dreie seg om fire klubber i 1. Bundesliga og ni på nivå to i tysk fotball som er i konkursfare allerede.

Pandemien har stoppet fotballen helt, og dermed er inntektsgrunnlaget for mange klubber også i Tyskland så godt som tørket ut.

Flere av klubbene i 2. Bundesliga skal ikke kunne overleve lenger enn til slutten av mai om situasjonen økonomisk ikke endrer seg eller at det tilbys støtteordninger.

Signalene er tilsvarende fra en rekke andre land. Konkursfrykten er i ferd med å sette seg også innen toppfotballen.

Det spilles bare kamper i noen svært få ligaer i verden for tiden. Ett av disse landene er Hviterussland der serien ruller på.

(©NTB)

Flere nyheter: