Menu
Advokat Andreas Christiansen (t.v.), advokat Haakon Fredrik Borgen og advokat Berit Anne Borgen i rettslokalet i Hokksund før retten settes i Buskerud tingrett på første dag av rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. 38-åringen er tiltalt for å ha drept fem personer i et angrep med pil og bue og kniv i Kongsberg 13. oktober 2021. Foto: Lise Åserud / NTB

Kongsberg-saken: Tiltalte var uten behandling de siste 2,5 årene før drapene

Aktor mener det var den psykiske tilstanden til Espen Andersen Bråthen som drev han til handlingene som førte til at fem mennesker ble drept i Kongsberg.

Av NTB | 18.05.2022 11:31:08

Kriminalitet og rettsvesen: Aktor Andreas Christiansen sa i sitt innledningsforedrag at de sakkyndige mener Bråthen har hatt diagnosen paranoid schizofreni siden 2007. Han har hatt en langvarig psykiatrisk historie og har vært innlagt flere ganger, men hadde vært uten behandling i to og et halvt år før hendelsene i Kongsberg i oktober i fjor.

Bråthen er tiltalt for fem knivdrap og elleve drapsforsøk med pil og bue.

Aktor mener det var den psykiske helsen som drev Bråthen til handlingene. Påtalemyndigheten mener han var alene om handlingene, og at alle ofrene var tilfeldige personer.

(©NTB)

Flere nyheter: