Menu
Kongresspolitiet undersøker bilen som ble brukt til å kjøre ned to politifolk utenfor Kongressen. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Kongressen nedstengt etter at politifolk ble påkjørt

Politiet i Washington stengte ned Kongressen fredag etter melding om skyting i nabolaget. En antatt gjerningsperson er pågrepet.

Av NTB | 02.04.2021 20:05:46

Politikk: Ifølge kongresspolitiet er to politibetjenter skadd etter å ha blitt påkjørt ved en veisperring i nærheten. Mannen som kjørte bilen, er pågrepet.

Både politibetjentene og den pågrepne er kjørt til sykehus. Den ene av politifolkene er alvorlig skadd, og tilstanden til den antatte gjerningsmannen er kritisk som følge av at han ble skutt.

Det kom umiddelbart massivt med politi til stedet, og folk ble bedt om å holde avstand. Et helikopter landet like ved bygningen, ifølge en journalist fra NBC.

Alle Kongressens bygninger ble stengt på grunn av en «ekstern sikkerhetstrussel», og ansatte fikk beskjed om at ingen fikk gå ut eller komme inn.

Episoden skjedde mens Washington fortsatt er på tå hev etter stormingen av kongressbygningen i januar, der valget av Joe Biden som president skulle godkjennes av Kongressen.

(©NTB)

Flere nyheter: