Menu
Amalie Iuel fra imponerte på 400 meter hekk i NM. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kongepokaler til Lillefosse og Iuel

Pål Haugen Lillefosse og Amalie Iuel er tildelt årets kongepokaler for sine prestasjoner under friidretts-NM i Stjørdal.

Av NTB | 26.06.2022 15:31:06

Sport: Utdelingen fant sted da årets hovedmesterskap ble avsluttet på Øverlands Minde søndag ettermiddag.

Stavhopper Lillefosse har etablert seg i verdenstoppen med sine prestasjoner den siste tiden. Lørdag tok han karrierens første NM-gull i stav etter å ha satt norsk rekord med 5,86. Fana-utøveren hadde selv den gamle bestenoteringen på 5,85, satt tidligere i år.

Stavkonkurransen i Stjørdal holdt i tillegg svært høy klasse. Brødrene Sondre og Simen Guttormsen tok de øvrige medaljene. De stanset begge på 5,66.

Det er første gang Lillefosse får kongepokalen. Han sto med tre strake NM-sølvmedaljer før årets mesterskap.

Iuel har en kongepokal i premieskapet fra tidligere. Den stammer fra NM på Fana stadion i Bergen i 2019. Da løp 28-åringen inn til 55,63 på 400 meter hekk.

En jury utpeker vinnerne av kongepokalene under friidretts-NM. Iuel sikret seg etter alle solemerker pokalen i kamp mot Line Kloster, som løp inn til NM-gull både på 100 og 200 meter. Tidene 11.40 og 23,51 var sterke.

På herresiden har Jakob Ingebrigtsen fått kongepokalen de to siste årene. Før det hadde Karsten Warholm tatt fem strake pokaler. Ingen av dem deltok i årets NM i Stjørdal.

Kongepokalvinnerne Lillefosse og Iuel starter nå forberedelsene til Eugene-VM i neste måned.

Amalie Iuel satte mesterskapsrekord med 55,03 da hun løp inn til NM-gull på favorittøvelsen 400 meter hekk fredag. Det var Tjalve-løperens femte NM-gull på langhekken. Iuel har også fire triumfer på 400 meter. Hun var kvalifisert for finalen også på den distansen i Stjørdal, men valgte å stå over som følge av en kjenning i hamstringen.

I herreklassen la sleggeveteranen Eivind Henriksen inn en meget god søknad med sitt formidable vinnerkast på 80,17. Også det var mesterskapsrekord i NM og et resultat i verdenstoppen. Kun fire kastere har levert bedre i 2022. Sølvvinneren fra fjorårets OL i Tokyo har fortsatt til gode å få kongepokalen.

(©NTB)

Flere nyheter: