Menu
Amalie Iuel med kongepokalen etter NM i friidrett på Øverlands Minde friidrettsbane i Stjørdal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kongepokaler til Lillefosse og Iuel: – Skal ha den på nattbordet

Pål Haugen Lillefosse og Amalie Iuel er tildelt årets kongepokaler for sine prestasjoner under friidretts-NM i Stjørdal.

Av NTB | 26.06.2022 15:45:59

Sport: Utdelingen fant sted da årets hovedmesterskap ble avsluttet på Øverlands Minde søndag ettermiddag.

– Det er like gøy hver gang. Dette er min andre, og den smaker veldig godt, sa Amalie Iuel til NTB.

En jury utpeker vinnerne av kongepokalene under friidretts-NM. Iuel sikret seg etter alle solemerker pokalen i kamp mot Line Kloster, som løp inn til NM-gull både på 100 og 200 meter. Tidene 11.40 og 23,51 var sterke.

Vinneren følte seg ikke sikker på å bli juryens valg.

– Nei, jeg var ikke det. Det har vært sterke resultater på kvinnesiden. Det er aldri sikkert, men jeg prøvde i hvert fall å levere et godt løp, sa Iuel, som spøkte med at pokalen får plass på nattbordet.

– Sette den der, så det er det første jeg ser når jeg våkner. Nei da, den skal få en fin plass. Jeg må også sørge for at det blir plass til flere, smilte hun.

Iuel har også fire triumfer på 400 meter. Hun var kvalifisert for finalen også på den distansen i Stjørdal, men valgte å stå over som følge av en kjenning i lårmuskulaturen.

Kongepokalen Iuel har i premieskapet fra tidligere stammer fra NM på Fana stadion i Bergen i 2019. Da løp 28-åringen inn til 55,63 på 400 meter hekk.

Stavkonkurransen i Stjørdal holdt i tillegg svært høy klasse. Brødrene Sondre og Simen Guttormsen tok de øvrige medaljene. De stanset begge på 5,66.

Det er første gang Lillefosse får kongepokalen.

– Da jeg kom hit, hadde jeg ikke sett for meg at det var en mulighet å vinne kongepokalen, sa 21-åringen til NTB etter stavkonkurransen lørdag.

På herresiden har Jakob Ingebrigtsen fått kongepokalen de to siste årene. Før det hadde Karsten Warholm tatt fem strake pokaler. Ingen av dem deltok i årets NM i Stjørdal.

Kongepokalvinnerne Lillefosse og Iuel starter nå forberedelsene til Eugene-VM i neste måned.

Iuel satte mesterskapsrekord med 55,03 da hun løp inn til NM-gull på favorittøvelsen 400 meter hekk i Stjørdal fredag. Det var Tjalve-løperens femte NM-gull på langhekken.

Stavhopper Lillefosse har etablert seg i verdenstoppen med sine prestasjoner den siste tiden. Lørdag tok han karrierens første NM-gull i stav etter å ha satt norsk rekord med 5,86. Fana-utøveren hadde selv den gamle bestenoteringen på 5,85, satt tidligere i år.

I herreklassen la sleggeveteranen Eivind Henriksen inn en meget god søknad med sitt formidable vinnerkast på 80,17. Også det var mesterskapsrekord i NM og et resultat i verdenstoppen. Kun fire kastere har levert bedre i 2022. Sølvvinneren fra fjorårets OL i Tokyo har fortsatt til gode å få kongepokalen.

(©NTB)

Flere nyheter: