reklame for Utvik Autoservice
Menu
Daniel-André Tande jubler etter NM-seier i Midtstubakken i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB

Kongepokalen til Tande etter NM-gull – Opseth vant kvinnenes hopprenn

Daniel-André Tande forsvarte ledelsen fra første omgang og tok NM-gullet i liten bakke fredag. På kvinnesiden jublet Silje Opseth for seier.

Av NTB | 30.10.2020 21:38:03

Sport: Det ble en spennende duell om kongepokalen i Midtstubakken i Oslo fredag kveld. Den skulle gå til vinneren av herrerennet, og til slutt gikk Tande seirende ut 2,5 poeng foran landslagskollega Halvor Egner Granerud.

Kongsberg-hopperen gjorde først et svev på 103,5 meter, mens det ble 105 i finaleomgangen. Granerud kopierte først Tandes lengde, og var deretter en halvmeter lenger ned i bakken. Han fikk fire ganger 19 i stil, men det holdt ikke.

Tande fikk 19,5 fra alle i juryen. Dermed kunne 26-åringen smile for seier. Det skilte 1,4 poeng mellom dem etter første omgang.

Opseth var best i kvinneklassen etter svev på 102,5 og 98,5 meter. Hun slo Eirin Kvandal med 4,2 poeng. Sistnevnte landet på 101 meter i finaleomgangen, men fikk svakere karakterer enn Opseth.

Anna Odin Strøm tok bronsen. Rennet gikk uten hoppstjernen Maren Lundby, men det er ventet at hun blir klar til verdenscupstarten i desember. Tidligere i år ble det kjent at Lundby har fått jumpers knee.

Helgens NM inneholder en ny øvelse: blandet lagkonkurranse. Den går av stabelen lørdag.

Granåsen i Trondheim arrangerer NM i stor bakke 19. januar.

Bronsen gikk til Marius Lindvik. Han var 9,4 poeng bak Tande halvveis, og luken ble til slutt 17,9. Forrige sesongs hoppukeoverraskelse landet på 102 og 103,5 meter.

Fredagens NM-renn skulle egentlig gått i Lillehammer i mars, men ble utsatt på grunn av koronapandemien. Norges Skiforbund jobbet for å ha mesterskapet i stor bakke, men manglende TV-tid skrinla planene.

(©NTB)

Flere nyheter: