Menu
Kong Harald og dronning Sonja besøkte oldtidsbyen Petra i Jordan under sitt statsbesøk i Jordan i forrige uke. Det betyr at kongeparet må sitte i hjemmekarantene i to uker, sammen med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og næringsminister Iselin Nybø (V), som begge var med på statsbesøket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kongeparet og flere regjeringsmedlemmer satt i viruskarantene

Kongeparet og flere av regjeringens medlemmer er satt i hjemmekarantene etter å ha vært på utenlandsreise de siste to ukene, melder Dagbladet.

Av NTB | 12.03.2020 18:31:37

Kuriosa og kjendiser: Ifølge avisa gjelder karantenen både helseminister Bent Høie (H) utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og næringsminister Iselin Nybø (V).

Eriksen Søreide og Nybø var i Jordan sammen med kong Harald og dronning Sonja på et tre dagers langt statsbesøk i begynnelsen av mars.

Regjeringen kunngjorde torsdag at alle som har vært i utlandet, må holde seg hjemme i karantene. Det gjelder også dem som ikke har vært i områder langvarig spredning. Tiltaket gjelder alle som er kommet til landet siden 27. februar.

Kongeparet og statsrådene kom hjem torsdag 5. mars og må dermed sitte i hjemmekarantene fram til torsdag 19. mars.

– Det vil skje via et elektronisk medium, enten videolink eller telefon, opplyser politisk rådgiver Peder Weidemann Egseth ved Statsministerens kontor overfor VG.

Helseministeren har vært i Wien på et møte med FNs narkotikakommisjon, og må sitte i karantene fram til mandag. Han dro rett i karantene etter å ha holdt pressekonferanse sammen med statsminister Erna Solberg (H) torsdag ettermiddag.

– Rett etter pressekonferansen dro jeg til departementet, hentet tingene mine og dro hjem. Jeg skal fortsatt lede arbeidet, men det blir via epost, Skype og telefon fram til karantenen min utgår klokka 20 mandag kveld, sier han til VG.

Mæland var i Brussel 4. mars, Ulstein i India 29. februar og Rotevatn i Brussel 5. mars.

Kongehuset har tidligere avlyst og utsatt alle offisielle arrangementer fram til påske.

Kongen vil fredag etter alt å dømme lede statsråd per telefon.

Karantenen gjelder også justisminister Monica Mæland (H), utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF), og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Flere nyheter: