Menu
Kong Abdullah II av Jordan, her på talerstolen i Amman i desember i fjor. Foto: Yousef Allan / AP / NTB

Kongens halvbror bedt om å stanse «aktiviteter» i Jordan

Flere personer er pågrepet av «sikkerhetsårsaker» i Jordan, blant dem en tidligere hoffsjef. Kongens halvbror skal også være innblandet i saken.

Av NTB | 03.04.2021 22:13:28

Kriminalitet og rettsvesen: Detaljene om aksjonen og pågripelsene i Jordan er så langt uklare. Enkelte meldinger som ble delt på nett lørdag gikk ut på at kong Abdullah IIs halvbror, prins Hamzah, var pågrepet og at det dreide seg om et kuppforsøk.

Lederen for generalstaben i den jordanske hæren, Yousef Huneiti, avviser at prinsen er pågrepet.

Han sier imidlertid at prins Hamzah er blitt bedt om å «stanse noen bevegelser og aktiviteter som er blitt brukt for å ramme Jordans sikkerhet og stabilitet».

Huneiti føyer til at det pågår en etterforskning, og at resultatene vil bli offentliggjort i «gjennomsiktig og klar» form.

– Ingen står over loven, og Jordans sikkerhet og stabilitet er øverste prioritet, sier han til det offisielle nyhetsbyrået Petra.

Uttalelsene fra generalstabssjefen kommer etter tidligere meldinger om pågripelser i landet som har vekket oppsikt.

Basem Ibrahim Awadallah, som var hoffsjef i 2007 og 2008, er blant dem som er pågrepet. Awadallah har også vært planleggingsminister og finansminister og skal ha hatt nære bånd til landets kong Abdullah II.

Nyhetsbyrået Petra melder også at Sharif Hassan bin Zaid, tidligere kongelig utsending til Saudi-Arabia, er pågrepet.

Hva de er mistenkt for er så langt ikke kjent. Så langt er det heller ikke kommet informasjon om hvem de øvrige pågrepne er.

Jordan har lenge vært en viktig alliert av vestlige land og en stabil øy i en urolig region. Landet grenser til Israel, Palestina, Syria og Irak.

(©NTB)

Flere nyheter: