Menu
Kong Harald og dronning Sonja på vei om bord i det danske kongeskipet Dannebrog ved havnen i København. Foto: Martin Sylvest / NTB

Kongelig jubileumslunsj på det danske kongeskipet i København

Søndag fortsetter den nedskalerte feiringen av dronning Margrethes 50 år på tronen i København. Det norske kongeparet deltok på gudstjeneste og lunsj på kongeskipet.

Av NTB | 11.09.2022 14:40:47

Kuriosa og kjendiser: Det var duket for gudstjeneste i domkirken Vor Frue kirke i København søndag formiddag, hvor også det svenske kongeparet var til stede, ifølge nettsidene til det danske kongehuset.

Deretter gikk turen til det danske kongeskipet Dannebrog. Dette og kongeskipet Norge er de to eneste gjenværende kongeskipene i verden etter at det britiske kongeskipet Britannia ble tatt ut av drift i 1997.

Om bord på det danske kongeskipet spiste kong Harald og dronning Sonja lunsj sammen med de to andre nordiske kongeparene og den øvrige danske kongefamilien.

Søndag kveld er det duket for gallamiddag på Christiansborg Slot. Lørdag kveld deltok det norske kongeparet på en gallaforestilling i Det kongelige Teater i København.

Dronning Elizabeths bortgang medførte at den danske feiringen ble noe nedskalert. En vaktparade og vinking fra slottsbalkongen er blant punktene som ble avlyst. En konsert i sentrum lørdag kveld ble også avlyst.

Dronning Margrethes jubileum fant egentlig sted i januar, men da utgikk store deler av feiringen på grunn av koronapandemien. Etter dronning Elizabeths bortgang er 82 år gamle Margrethe Europas lengstsittende monark. Hun er også nå den eneste kvinnelige monarken i verden.

(©NTB)

Flere nyheter: