Menu
I Holmenkollen Nasjonalanlegg er løypene klare, men publikum blir det lite av. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kongefamilien og Solberg dropper Holmenkollen Skifestival

Kongefamilien avlyser sin planlagte tilstedeværelse ved Holmenkollen Skifestival denne helgen. Det gjør også statsminister Erna Solberg (H).

Av NTB | 06.03.2020 15:01:32

Sport: Kongefamiliens avlysning skjer i tråd med beslutningen myndighetene har tatt om å avlyse publikumsarrangementet, opplyser Kongehuset fredag.

Oslo kommune besluttet torsdag kveld å avlyse publikumsarrangementene. Det var ventet mer enn 30.000 tilskuere til rennene i Holmenkollen i helgen. Nå må folk i stedet se dette på TV.

– Statsministerens besøk til Holmenkollen i helgen er avlyst da arrangementet ikke er åpent for publikum, sier statssekretær Rune Alstadsæter (H) til NTB.

Han forklarer at vurderinger rundt statsministerens reiseprogram gjøres fortløpende basert på de generelle rådene fra helsemyndighetene, og i samarbeid med arrangører.

– Statsministeren har ikke ventet internasjonalt besøk som har blitt påvirket av situasjonen. Utenriksdepartementet er ansvarlig for innkommende besøk fra andre lands stats-, regjeringssjefer og ministre, sier Alstadsæter.

(©NTB)

Flere nyheter: