reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Det var mange som fikk seg en overraskelse da kongeparet og kronprinsparets biler kjørte nedover Karl Johans gate. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Kongefamilien i åpen bil gjennom Oslos gater

Kongefamilien overrasket alle da de søndag ettermiddag kjørte nedover Karl Johan i åpne biler og vinket til folket for å delta i 17. mai-feiringen.

Av NTB | 17.05.2020 14:17:39

Fritid: Om lag klokken 13.45 kjørte de ikoniske bilene nedover Slottsplassen og Karl Johans gate i Oslo.

Hovedstadens gater er relativt tomme under årets 17. mai-feiring sammenlignet med de sedvanlige folkehavene på nasjonaldagen. Det var likevel mange som fikk et heldig glimt av kongefamilien, som vinket til folk langs veiene.

Kongeparet kjørte i den ikoniske A1, roadmasteren fra 1939. Dette er samme bil som brakte kong Haakon Vll, kronprinsesse Märtha og barna gjennom de samme gatene 7. juni 1945 da de kom hjem til Norge etter krigen.

Bilen ble sist brukt i offisiell sammenheng da kronprins Haakon ble myndig i 1991, samt signingen av kong Harald og dronning Sonja samme år. Den ble også benyttet under innspillingen av filmen «Max Manus» i 2008.

Kronprinsparet satt i A5, en Lincoln Continental som ble brukt både under kongeparets bryllup i 1968 og i kronprinsparets bryllup i 2001.

(©NTB)

Flere nyheter: