Menu
Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus dukket opp på Slottsbalkongen like før klokken 13. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kongefamilien dukket opp på slottsbalkongen

Barnetoget er avlyst og passerer ikke Slottsplassen i år. Men hele kongefamilien dukket likevel opp på Slottsbalkongen og sang nasjonalsangen.

Av NTB | 17.05.2020 13:17:38

Fritid: Slottsplassen er stengt av for publikum i år, men det er gjort unntak for enkelte fanebærere som representerer en håndfull skoler. Det Norske Solistkor og Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps var også på plass.

Slottet har holdt kortene tett til brystet angående kongefamiliens planer for 17. mai i år, og det har vært knyttet spenning til om de tradisjonen tro kom til å komme ut på balkongen.

Like før klokken 13 kom hele familien ut og sang nasjonalsangen sammen med resten av folket.

Som et plaster på såret for at årets barnetog ble avlyst, har Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) tatt initiativ til at barn kunne tegne sine beste 17. mai-minner. Over tusen tegninger er skannet, sendt digitalt og skrevet ut, og disse ble overlevert på Slottsplassen. Adjutanter kom ned fra Slottet og mottok tegningene på vegne av kongen og dronningen.

– På vegne av alle skoleelevene som skulle ha gått i tog her i dag, vil jeg gjerne ønske gratulerer med dagen, sa Oslo-ordføreren i en kort tale, før kongefamilien gikk inn igjen cirka 13.20.

(©NTB)

Flere nyheter: