reklame
Menu
Kong Harald avbildet torsdag under markeringen av sesongslutten for Kongeskipet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet – kronprinsen stepper inn

Kong Harald ble fredag morgen innlagt på Rikshospitalet, opplyser Slottet. Kronprins Haakon tar over kongens oppgaver på kort varsel.

Av NTB | 25.09.2020 09:53:08

Medisin og helse: – Hans majestet kong Harald ble i dag tidlig innlagt på Rikshospitalet, opplyser Slottet fredag morgen.

Kongen, som ble 83 år i februar, er sykmeldt i forbindelse med innleggelsen.

– Vi har foreløpig ikke mer informasjon enn i pressemeldingen. Kronprinsregenten leder statsråd i dag, opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe til NTB.

Kongen må også avlyse den faste audiensen med statsminister Erna Solberg (H).

– Jeg ønsker kongen god bedring, sier Solberg til NTB.

Kong Harald og dronning Sonja skulle egentlig være til stede på Maihaugen i Lillehammer klokken 16 fredag ettermiddag, under markeringen av at Tuengen allé 1b, som er dronningens barndomshjem, står ferdigstilt.

Ifølge Slottets nettside vil arrangementet gå etter planen, med dronningen til stede.

– Fram til nå synes jeg at vi har klart å jobbe ganske fint sammen. Jeg tenker litt som at det er et team, og at vi fordeler arbeidsoppgavene litt sånn fortløpende oss imellom for å få best mulig resultat. Det tenker jeg vi skal fortsette å gjøre i årene framover også, sa kronprins Haakon til NTB om arbeidsdynamikken i familien.

Torsdag ettermiddag var kongen til stede på markeringen av sesongslutten for kongeskipet i Oslo, sammen med dronningen og kronprinsen. Tidligere i måneden har han hatt besøk på slottet av barn fra Blå Kors Barnas Stasjon for å snakke om hvordan de har hatt det i koronatiden. Kongeparet var også gjester da barnebarnet prins Sverre Magnus ble konfirmert lørdag 5. september i Asker kirke.

I et intervju med NTB gjort tidligere i september kommenterte kronprins Haakon, nå 47 år, arbeidsfordelingen i kongefamilien generelt hvordan det har fungert i koronatiden. De fleste offisielle oppgavene faller på ham og kong Harald.

Flere nyheter: