Menu
Mark Kondratjuk på vei mot EM-tittel i kunstløp fredag. Foto: Raul Mee, AP / NTB

Kondratjuk med «mirakuløs» EM-tittel

Den 18-årige russeren Mark Kondratjuk leverte et ypperlig friløp og ble europamester i kunstløp. Han lyktes da to landsmenn feilet.

Av NTB | 15.01.2022 00:21:17

Sport: – Det var uventet. Jeg ville vært fornøyd med bare å komme på pallen, akkurat som i det russiske mesterskapet. Det var et lite mirakel, sa Kondratjuk etter å ha levert kveldens beste friløp til tonene fra musikalen Jesus Christ Superstar.

Andrej Mozalev ledet etter kortprogrammet, men hadde bare sjette beste friløp og falt til fjerdeplass. Jevgenij Semenenko hadde niende beste friløp og falt fra tredje- til femteplass.

Kondratjuk seiret foran italienske Daniel Grassi og latviske Denisss Vasiljevs.

– Jeg er glad for at jeg greide å prestere på høyere nivå enn før. Jeg er fornøyd med elementene, men jeg skulle ønske jeg hadde greid å uttrykke følelsene mine bedre, sa vinneren.

Russland har dominert EM i Tallinn så langt. I parløp ble det tredobbelt russisk, med Anastasia Misjina og Aleksander Galliamov på topp. Det er dobbelt russisk ledelse i isdans etter rytmisk dans, mens 15-årige Kamila Valijeva satte verdensrekord da hun vant kortprogrammet.

Kvinnenes friløp og fridansen i isdans avvikles lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: