Menu
Lars Petter Hagen ble fredag presenterte som ny direktør for Festspillene i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Komponist Lars Petter Hagen blir ny direktør for Festspillene i Bergen

Styret i Festspillene har ansatt komponist Lars Petter Hagen som ny direktør. De mener han vil løfte Festspillene i Bergen.

Av NTB | 28.01.2022 11:22:29

Kultur og underholdning: Det var 22 søkere til stillingen, hvorav fem var kvinner og 14 menn. Seks av navnene er unntatt offentlighet, og flere av søkerne var ikke norske. Hagens navn sto ikke på listen.

Hagen kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien og rådsleder i Norsk kulturråd og har tidligere ledet Ultimafestivalen, foreningen Ny Musikk og Nordic Music Days.

– Et fyur

– Festspillene i Bergen er et fyrtårn blant verdens festivaler. Jeg ivrer etter å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort gjennom snart 70 år for å lage et ekstraordinært og egenartet festspill som kombinerer tradisjon og fornyelse med utgangspunkt i Bergens unike kulturliv og internasjonale orientering, sier den påtroppende festspilldirektøren.

Som komponist har han skrevet verk for noen av verdens ledende orkestre og ensembler og blant annet vunnet Arne Nordheims komponistpris og to Spellemannpriser.

– Som festspilldirektør har man et enormt ansvar for en av de mest sentrale kulturinstitusjonene vi har i Norge. Med bakgrunn i sitt eget kunstneriske virke og utstrakt erfaring fra mange ulike kulturinstitusjoner, er Lars Petter Hagen en helstøpt kunstnerisk og administrativ leder som vil løfte Festspillene i Bergen videre, sier styreleder Thorhild Widvey.

De 70. Festspillene i Bergen åpner 25. mai 2022 og varer til 8. juni. Hittil er omtrent 40 arrangement lansert.

Tidligere festspilldirektør Anders Beyer sluttet i september etter at styret ikke lenger hadde tillit til ham etter behandlingen av et eksternt varsel.

Hagen tiltrer som festspilldirektør senest 1. mai 2022 i et åremål på fire år.

Flere nyheter: