reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ap vil ha nasjonale regler for nødturnus for sykepleiere etter at Sykepleierforbundet har avslørt misbruk av ordningen. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kommuner misbrukte nødturnus – nå vil Ap ha nasjonale regler

For å håndtere koronapandemien gikk sykepleiere med på å gå ekstraordinært lange vakter, men mener ordningen har blitt misbrukt. Nå vil Ap ha nasjonale regler.

Av NTB | 05.10.2020 01:38:08

Medisin og helse: Da pandemien traff Norge, ble fagforeningene med på en avtale om ekstra lange vakter på 12,5 timer for å sikre helsetjenester i en nødssituasjon.

Den såkalte «nødturnusen» skulle bare brukes for å gi koronapasienter nødvendig helsehjelp, men nå har Sykepleierforbundet avslørt misbruk av ordningen, skriver Klassekampen.

Forbundet har nemlig avdekket bruk av nødturnus i flere kommuner der det ikke har vært en eneste koronapasient. Nå er forbundet lunkne til å lage en ny avtale etter at den gamle gikk ut i september.

Arbeiderpartiet legger fram et forslag for Stortinget der partiet foreslår nasjonale regler for bruk av nødturnus i helsevesenet.

– Det er utrolig viktig at helsearbeidere ikke blir utnyttet. De går på jobb, ikke på dugnad, sier Ingvild Kjerkol (Ap).

(©NTB)

Flere nyheter: